REKLAMACIJE

Pravo na reklamacije:

Korisnici imaju pravo da podnesu reklamaciju u slučaju da nisu zadovoljni kupljenim proizvodom ili pruženom uslugom. Reklamacija se može odnositi na nedostatke proizvoda, neispravnost ili bilo koji drugi problem koji nije u skladu sa obećanim karakteristikama.

Rok za podnošenje reklamacije: Korisnici su dužni da podnesu reklamaciju u razumnom roku nakon što primete nedostatak ili problem.

Rok za podnošenje reklamacije biće jasno naveden u Uslovima korišćenja.

Podnošenje reklamacije: Reklamaciju je moguće podneti putem kontakt informacija navedenih u Opštim informacijama ovog dokumenta. Kako bi reklamacija bila usvojena, i prosleđena na dalje razmatranje, potrebno je pružiti detaljan opis problema, informacije o narudžbini i kontakt podatke.

Odgovor na reklamaciju: Trgovac će u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa zakonima Republike Srbije, odgovoriti na reklamaciju. Odgovor može uključivati rešenje problema, povrat sredstava ili druge odgovarajuće mere.
Praćenje: Korisnici mogu pratiti status svoje reklamacije putem odgovarajuće sekcije našeg sajta ili kontaktirati naš tim za korisničku podršku radi dodatnih informacija.

Prava korisnika: Korisnici zadržavaju sva svoja zakonom propisana prava u vezi sa reklamacijama i zaštitom potrošača.

Odlučivanje u sporu: U slučaju nesuglasica ili sporova između Trgovca i korisnika koji nisu rešeni putem reklamacionog postupka, strane će pokušati da postignu mirno rešenje. U suprotnom, nadležan je sud Republike Srbije.

POSETI BEJB EDUKACIJE

SAVETI ZA MANIFESTOVANJE SA ČAROBNIM AFIRMACIJAMA

Start typing and press Enter to search

Korpa

Nema proizvoda u korpi