Šta je Saturnov povratak?

>
Šta je Saturnov povratak?

Šta je Saturnov povratak? Čak iako ne znate šta predstavlja, sigurno ste čuli za tranzit koji seje strah širom sveta. Saturnov povratak. Dešava se uglavnom dva puta u životu, ali može i tri ako živite dovoljno dugo.

Šta je Saturnov povratak?

Saturnu je potrebno otprilike 30 godina da obiđe krug oko Sunca i u svakom znaku provede 2,5 – 3 godine (duže se zadrži kad je retrogradan). Period između 28. i 30 godine života je Saturnov povratak. Tada se ovaj malefik nalazi u istom sazvežđu gde je bio u trenutku vašeg rođenja. Kulminacija se dešava kada se tranzitni Saturn poklopi sa našim natalnim. A sjaše nam sa grbače tek u tridesetoj ili trideset prvoj godini života. Ne kaže se bez razloga da život počinje u tridesetim (kad obratite pažnju astrosimbolika je svuda).

Navešću zanimljiv primer iz prakse. Milo Đukanović je rođen 1962. godine kada je Saturn bio u Vodoliji. Na svoj 29. rođendan je postao najmlađi premijer u istoriji Crne Gore. Ovo je bio prvi dan njegovog Saturnovog povratka! Ubrzajmo vreme do 2020. godine kada prvi put u 30 godina gubi vlast. Šta mu se dešava na nebu? Pa drugi Saturnov povratak. Prvi put mu je dao vlast, drugi put je oduzeo.

Ovaj tranzit predstavlja finalni ispit. Dan d. Sve što smo prokrastinirali, ignorisali ili otaljavali dolazi na naplatu. Saturn nam napravi haos od života da bi nas naterao da se dovedemo u red. Ali ogromne promene mogu biti i u pozitivnom smislu. Sve zavisi od našeg ponašanja prethodne tri decenije.

Krajem 2020. godine je Saturn prešao u Vodoliju, tako da osobe rođene između ‘94 i ‘91 mogu da se raduju ogromnim životnim preokretima. Srećno!

POSETI BEJB EDUKACIJE

SAVETI ZA MANIFESTOVANJE SA ČAROBNIM AFIRMACIJAMA

Start typing and press Enter to search

Korpa

Nema proizvoda u korpi