Venera u natalnoj karti

>
Venera u natalnoj karti
Bez nje ne bi bilo uživanja.

 

Venera u natalnoj karti. Prelepa lična planeta koja nikada ne beži daleko od Sunca. Maksimalna udaljenost koju Venera može imati od Sunca je 60 stepeni. Ako ste na primer rođeni u znaku Strelca, vaša Venera mora biti u Strelcu, Škorpiji, Vagi, Jarcu ili Vodoliji. Dalje od dva znaka ne ide. Zbog bliske povezanosti sa Suncem, ova dva tela često vidimo u konjunkciji. To je upravo aspekt koji je ljudima omogućio osećaj ekstaze, zaljubljenosti i istinskog uživanja.

 

Venera u aktivnom obliku vlada znakom Vage i srodno joj je sedmo polje braka. Odlično se snalazi u petoj kući zabavljanja i ljubavnih veza. Peta kuća pripada Suncu, ali se takođe naziva polje Venerine sreće. Sedma i peta su dve najpovoljnije kuće u kojima možete imati planetu ljubavi, romantike i umetnosti.

 

Ako Mesec predstavlja majku i starije žene, Venera predstavlja mlade žene, sestre i devojke. Ona je takozvani manji benefik – što znači da njena priroda predstavlja sve što je dobro i pozitivno – uživanje, umetnost, lepotu, ljubav… Manji malefik je Mars, što ima smisla jer od Marsa dobijamo agresiju, rat, oružje… Veći benefik je Jupiter, a veći malefik je Saturn.

Venera je takođe jaka kada se nalazi na podznaku, u prvoj kući ili kada je pozicionirana u desetoj kući (na vrhu horoskopa). Najgore mesto za Veneru je osma kuća. Ovde zadaje najviše ljubavnih problema (i problema sa potomstvom). Osmo polje pripada Škorpiji, znak u kojem je Venera u izgonu. Pored toga je ne želimo u znaku Device – tu joj je najteže da ispolji svoje kvalitete – Venera u padu. Izazovne pozicije za Veneru su takođe Ovan (izgon) i Jarac (Saturnova priroda).

🦋 MAGIC CLUB🦋

Unesi email za pristup celom sadržaju.

Loading...

Start typing and press Enter to search

Korpa

Nema proizvoda u korpi