Magija boja

>
Magija boja

Magija boja – koristimo je u svakodnevnim ritualima, iako toga nismo uvek svesni.

šta ti donosi venera u ovnu? hiron u horoskopu kiron lilit kroz horoskopske znakove aktiviraj natalnu veneru edukacija venerini tranziti po znakovima i kućama besplatni horoskop astrologija karma kosmo vodič aktivacija svih planeta

Magija boja: otkrij skrivenu moć boja

Kada ubereš žuti cvet ili upališ crvenu sveću. Kada se ogrneš crnom svilom ili namažeš zelenu masku za lice. Biranje nameštaja, nakita, šminke i odeće u određenoj boji nam pomaže da kanališemo energiju koju ona u sebi nosi. Boje se u magijskoj praksi koriste na različite načine, a magiju je moguće inkorporirati i u svakodnevne rituale.

Osnovno značenje magije boja

Svaka boja budi određeni sentiment i posebnu energiju. Kada upoznaš mistična značenja boja, ceo spektar ti je na raspolaganju za igru i eksperimentisanje. Svaki dan radiš sa bojama. Svaki put kada izabereš odevnu kombinaciju istovremeno biraš kakvu energiju ćeš da obučeš.

Moda i magija boja su jako dobre prijateljice. Boje su jedan od ključnih elemenata u formulisanju magijskih rituala. Kada pravimo oltare, kada slikamo ono što želimo, kada biramo sveće, pa čak i kad se šminkamo, mi koristimo magiju boja. Zato treba da znaš njihova osnovna značenja i kako se koriste.

ROZE

Roze boja je u vezi sa Venerom, planetom ljubavi, seksa, glamura i zadovoljstva. Venera vlada romantikom. Od znakova Zodijaka roze najviše prija Bikovima. Ova boja se koristi za lični uspeh, ljubav prema sebi i drugima, strast i romantiku. Ona donosi pozitivnu, opuštajuću energiju.

Good vibes only atmosfera se postiže sa dominantnim nijansama roze boje. Ona se u magičnim ritualima najbolje koristi pomoću roze sveća sa kombinacijom kristala kao što su Roze Kvarc i Rodohronit. Pored sveća, možeš koristiti roze garderobu, šminku, nakit i cveće da pokreneš romantične vajbove.

CRVENA

Element crvene boje je svakako vatra. To je boja za Ovnove i Lavove. Crvena donosi varnice, nezaustavljivu energiju, strast, volju. Crvena motiviše, inspiriše volju za pobedom. Nije važno da li je ta pobeda u krevetu ili u sudnici.

Sa crvenom se radi kada se priziva strast, sreća, moć i motivacija. Crvena je ratna boja, treba je koristiti u ljubavnim, ali i poslovnim pohodima. Ona pruža snagu i obezbeđuje pobedu. Zbog toga se u magiji crvene sveće i crveni kristali koriste u posebnim prilikama.

ŽUTA

Žuta boja najviše prija Blizancima. Nju koristimo kada nam treba povećanje produktivnosti, kada želimo da ojačamo prijateljstva i da uklonimo negativno razmišljanje. Žuta boja donosi kreativnu energiju i jača samopouzdanje.

Žuta sveća, prsten od Citrina ili jednostavna maramica sa žutim vezom mogu uneti mnogo vedrine u sive i monotone dane. Ovu boju posebno preporučujem u zimskim danima kada nam fali Sunčeve energije.

PLAVA

Plava je boja sa širokom primenom u magiji. Ona nas odmah asocira na nebo i okean, neistražena prostranstva. Posebno prija Vagama, Vodolijama i naravno Ribama. Plava se koristi za dostizanje višeg nivoa mudrosti i za bolju komunikaciju.

Ona je simbol unutrašnjeg mira i vernosti među partnerima. Plavu koristimo u ritualima za oporavak, balans, komunikaciju, vernost i mir. Nakit od Tirkiza, Kalcedona ili Amazonita će približiti miris mora i uneti spokoj u dušu.

Astro Bejb Edukacije. Aktiviraj svoju natalnu Veneru uz astrosimboliku. Magija horoskopa i tumačenja Venere u Ovnu, biku, blizancima, raku, lavu, vagi, devici, strelcu, škorpiji, jarcu, vodoliji i ribama. Astro kurs
NARANDŽASTA

Narandžasta boja pripada Lavovima i Strelčevima. Ovu boju koristimo kada nam je potrebno da olakšamo osećanja usamljenosti i tuge. Narandžasta boja ima pozitivnu i veselu energiju.

U ritualima ceremonijalne magije narandžastu koristimo za pobede u legalnim pitanjima, prevazilaženje barijera i za materijalnu dobit. Sveće narandžaste boje palimo za uspeh, radost i energiju.

ZELENA

Zelena je boja za zemljane Device. To je boja plodnosti, prirode i rasta. U tom smislu se vezuje za ovozemaljska bogatstva. Zelena nam pomaže da materijalne želje zasadimo, zalivamo, negujemo i da na kraju ubiramo njihove plodove. Zelenu boju je poželjno koristiti u ritualima za prizivanje novca i plodnosti.

Ako pokrećeš novi biznis i želiš sjajan start onda zapališ zelenu sveću i namažeš nokte u zeleno. Magija boja nas uči da je ovo glavna boja za pitanja novca, nekretnina, karijere i novih poslovnih projekata. Uz pomoć ove boje možeš da postaneš neustrašiva biznis žena. Zelena donosi luksuz, plodnost, dobru sreću i kao takva ima široku primenu u magiji.

BELA

Bela boja se vezuje za Mesec i pripada Rakovima. Takođe se preporučuje nežnim Ribama. Prva asocijacija kada spomenemo belu boju je svakako bela magija. Istina je da svaku pozitivnu magiju možete da radite sa belim svećama, ali to nije njena jedina uloga. Belu boju u magiji možemo da posmatramo kao prazan papir na koji možemo upisati sve što poželimo.

Ukoliko imaš bele sveće dovoljno je da u njima stoji kristal bilo koje druge boje i spremna ste za ritual. Pored stavljanja kristala, bele sveće možeš obojiti šljokicama. Kada radim sa salonskim svećama (dugačke i tanke) umesto kristala uvijem sveću koncem u boji koju želim da evociram.

Bela boja se asocira sa pročišćenjem i zaštitom – tako je bela žalfija jako moćno sredstvo za čišćenje nakupljene negativne energije i uvođenje svežih i pozitivnih vibracija.

LJUBIČASTA

Ljubičasta boja ima izuzetna magijska svojstva i najviše prija Strelčevima, najvećim eruditima Zodijaka. Za ljubičastu se govori da je kraljevska boja. Pomisli na Ametist kada razmišljaš o ljubičastoj. Baš kao i kristal, sama boja se koristi za jačanje intuicije, vizija i magijskih sposobnosti.

Ljubičasta boja se koristi za bolju meditaciju, praštanje, mudrost i pravdu. Kada ti je potrebno emotivno olakšanje upali ljubičastu sveću.

CRNA

Čim se spomene crna boja prva asocijacija jeste crna magija. Ali u magiji ova boja često ima i potpuno suprotnu primenu. Ona se snažno vezuje za zaštitu i teranje negativnih vibracija – Crni Turmalin je jedan od najjačih kristala za odbijanje negativnih energija.

Takođe, ako želimo da napravimo ritual negativne, odnosno crne magije, ova boja je pravi izbor za sveće, odeću, fazu Meseca i doba dana. Ova boja najviše prija misterioznim Škorpijama, ali odgovara i postojanim Jarčevima, jer nam pomaže da se zaštitimo, uravnotežimo i nađemo unutrašnje strpljenje.

Crna je u modnom smislu fantastična boja, posebno kada ideš napolje jer ona pomaže da odbiješ sva sranja koja ljudi mogu da ti pošalju, od namera, do pogleda. Crna je univerzalno obožavana boja jer je istovremeno i oružje i štit.

BRAON

Braon boja je slična zelenoj, ali je manje popularna. Ova boja se najviše preporučuje zemljanim znakovima (Bik, Devica, Jarac) zbog njene očigledne povezanosti sa zemljom. Braon boju koristimo za rituale prijateljstva, plodnosti i kada želimo da dobijemo neku uslugu. Ako želiš da se povežeš sa majkom prirodom to ćeš najbolje uraditi pomoću braon boje.

POSETI BEJB EDUKACIJE

SAVETI ZA MANIFESTOVANJE SA ČAROBNIM AFIRMACIJAMA

Start typing and press Enter to search

Korpa

Nema proizvoda u korpi